Tormek

Tormek kan våtslipning, med över 40 år i branschen och lika lång utveckling av våtslipsystem har de lång erfarenhet av vad som krävs av ett slipverktyg.

Tormek våtslipning

Våtsliparna T-4 och T-8 är anpassade för att passa hantverkarproffs, hemmafixare, kockar och den med ett stort intresse för vassa eggar. Det finns många fördelar med en våtslip, framför allt är det ett väldigt mångsidigt verktyg som kan slipa alla redskap och verktyg med egg. Det smarta slipsystemet är anordnat så att slipvinkeln kan repeteras gång efter gång så att vinkelt alltid blir exakt. Det slipade materialet får också en hög skärpa med den inbyggda brynskivan som skonsamt tar bort råeggen. Tack vare det låga varvtalet vid slipning får det slipade materialet en lång hållbarhet, samtidigt ger det dig full kontroll under slipning och sliter inte onödigt mycket på materialet. Risken för överhettning är också minimal och stålet förlorar inte sin härdning eftersom eggen kyls kontinuerligt med vatten under slipning.

Tormeks slipar T-4 och T-8 har väldigt mångsidiga användningsområden och är kompatibla med alla jiggar och tillbehör som finns i Tormeks produktlinje. De är skonsamma för kroppen och enkla att använda, därför fungerar Tormeks våtslipar lika bra för proffs och hobbyfantaster. Slipningen går snabbt och smidigt, när eggens vinkel och form en gång har skapats slipar du snabbt verktyget igen med samma perfektion. På alla Tormeks våtslipar ingår 7 års garanti.

Hos Theofils hittar du båda de senaste modellerna T-8 och T-4, dessutom har vi flera tillbehör, jiggar och paket i sortimentet.

Här kan du jämföra Tormeks olika våtslipar jämte varandra»

Ännu fler anledningar att äga en Tormek»