Rikt- och planhyvlar

H410 Panel - Kombinerad plan- och panelhyvel

H410 Panel - Kombinerad plan- och panelhyvel

En kombi plan- och panelhyvel från Moretens som passar för användning i snickerier och sågverk. Den är också perfekt som en bygghyvel. Maskinen kan användas som: planhyvel, planhyvel med profilering upp till 10 mm, vertikalfräs med matningsaggregat och 2-sidig panelhyvel. H140 är en kombihyvel med 2 kuttrar dvs en kutter som hyvlar ovansidan och en kutter som hyvlar vänstersidan. Båda kuttrarna arbetar enligt lanhyvelprincipen och man ställer in höjd med bordet och bredd med ett anhåll. Båda kuttrarna kan förses med profilstål, vilket gör hyveln mycket effektiv i jämförelse med att behöva använda en separat planhyvel och en separat vertikalfräs.
H410 Rikt- och planhyvel

H410 Rikt- och planhyvel

Rikt- och planhyvel från Moretens med 410 mm planhyvelbredd och 310 mm riktbredd. Enkelt att skifta mellan rikt- och planhyvling. Borden är tillverkade i gjutjärn för att ge bästa möjliga stabilitet, precision och slitstyrka. Främre riktbordet har ledsystem för snabb inställning av spåndjup och det bakre bordet har ett axelsystem för mikrojustering, vilket gör det möjligt att ställa bordet 0,01 mm om så behövs.
PH260 Panelhyvel

PH260 Panelhyvel

En småskalig panelhyvel för effektiv hyvling. PH260 hyvlar och profilerar alla fyra sidorna i ett moment. Ger ett bra resultat med hög ytfinish och perfekta mått. Maskinen är lätt och snabbt omställbar mellan olika dimensioner och profiler. Den lämpar sig därför för att snabbt framställa hyvlat virke i mindre serier.