2020-01-13

Nytt sortiment med källsortering

Det är inte bara utsidan som räknas i ett kök, kvaliteten ska finnas även på det som inte syns, det är trots allt en plats i hemmet vi spenderar en stor del av vår vardag i. Då är det naturligtvis viktigt att inredningen håller, att den gifter sig bra med övrig inredning och att den fyller sin funktion.

Det egenutvecklade sortimentet hos Theofils fortsätter att växa, sedan tidigare finns bland annat handtag, knopp och konsoler, nu fortsätter satsningen med en helt ny serie källsortering.

– Genom att utveckla produkter från grunden har vi större kontroll över slutprodukten. Med det här arbetssättet känner vi oss helt trygga i att vi har tagit fram en kvalitetsprodukt med precis den funktionalitet vi önskar. Inget lämnas åt slumpen, säger Nils Fritzon som är sortimentsansvarig på Theofils och har drivit projektet från start till mål.
källsortering banner

För källsorteringen har det varit viktigt för oss att den ska passa i alla kök på marknaden – befintliga såväl som nyproducerade, och oavsett vilken kökstillverkare som har tagit fram stommar och lådor passar vår källsortering in.

I framtagningsprocessen har vi lyssnat till vad kunderna efterfrågar, det har varit en lång process där vi har fått gå tillbaka och ändra på detaljer, men det har i slutändan lett oss fram till en produkt vi kan vara riktigt stolta över. Vi har arbetat med både funktion och design i fokus eftersom vi tror helhjärtat på att det är vad som efterfrågas från kunden, fortsätter Nils.

Källsortering MalagaVi har tagit fram fyra olika serier med sopsortering. I centrum finns den serie vi kallar Malaga – ett multifunktionellt källsorteringsutdrag med heltäckande sidor som monteras i lådbotten och i lådförstycket för maximal stabilitet. Utdraget passar alla kökslådor på marknaden i 40, 60 och 80 cm bredd med 35 och 45 cm djup på lådan.

Ramen och detaljfacken har en modern antracitgrå färg och kärlen kommer finnas i två färger – ljusgrå och antracitgrå (lanseras vår 2020). Något som efterfrågades var ett specialkärl för kompostpåsen, vi har därför tagit fram ett hålstansat sopkärl med tillhörande bottenraster som dessutom är löstagbart för att underlätta rengöring.

Källsortering MadridSom en speciallösning för Blums Legrabox-lådor har vi tagit fram en serie som heter Madrid, den har alla smarta funktioner som Malaga men har helt släta sidor. Även lådmåtten är samma på Madrid som på Malaga.

 

 

Källsortering ValenciaDen tredje varianten heter Valencia och är gjord för sidomontering. Den passar utmärkt i äldre kök, eller hyresrätter till exempel, som har klassiska skåp istället för utdrag under diskhon. Även Valencia kommer med stor valmöjlighet för antal och storlek på kärl. Valencia kan med fördel monteras in i ditt städskåp eller annan typ av förvaringsskåp.

 

Källsortering BilbaoDen sista varianten är en basmodell. Den heter Bilbao och har samma typ av kärl som övriga serier. Tillbehör och kärl passar till alla serier så de behöver de inte bytas om stommen skulle ändras.

 

 

Samtliga tillbehör till sortimentet finns samlade under namnet Lugo. Här erbjuder vi en mängd smarta komplement till sopkärlen som ett litet prylfack, ett större fack för kartong och annat som placeras bakom kärlen i utdraget, vi har också en avdelare för det stora sopkärlet som kan användas för att lätt skilja det som slängs.

Lugo tillbehör

– Med många varianter och valmöjligheter får vi en funktionell produkt inom källsortering som passar ”ditt” kök, avslutar Nils.