2016-05-11

Tack för att ni kom!

Efter lyckade event med Våryran i våra butiker i Jönköping, Stockholm och Malmö, vill vi skicka ett stort tack till våra kunder och leverantörer!


Goa kunder och kunniga leverantörer samlades under tre torsdagar i april i våra butiker. I Jönköping roddade Stefan och Martin, i Malmö grillade man korv och hamburgare och i Stockholm stod ett jazzband för musiken.

Theofils pastrami

I Stockholm bjöd även Patrik och gänget på en populär pastramimacka. Vi har fått många förfrågningar om receptet på pastramin och det kommer här.

Pastrami
1,5 kg Spetsbringa (Brisket)
Saltlag
2 l Vatten
2 dl salt
1 msk liquid smoke

Rub
Vitpeppar
Svartpeppar
Rosepeppar
Grönpeppar, torkad
Smoked paprika
Mald Chipotle

Snabbpicklad rödlök
2 rödlökar
1 dl Äppelcidervinäger
Salt

Skiva löken tunt. Lägg i burk tillsammans med äppelcidervinäger och salt och blanda. Efter ca två timmar är löken klar.

Gör så här:
Värm upp vatten och tillsätt saltet, rör om tills saltet löst upp sig.
Tillsätt liquid smoke och låt svalna.
Lägg köttet i saltlagen och låt ligga minst ett dygn, gärna flera dygn.
Ta upp köttet ur saltlagen och torka av, låt ligga i rumstemperatur ca en timma.
Gnid in rub på översidan av köttet så det täcker ordentligt.
Värm ugnen till 125c, lägg in köttet och låt det nå en innertemperatur på 65c.
Ta ut köttet och låt det vila, temperaturen kommer stiga ca 5 grader till.
Kyl ner köttet tills det är dags att äta. Skär upp i skivor och värm i ugnen, gärna tillsammans med en plåt vatten i botten så köttet inte torkar.
Servera generöst med kött mellan två skivor grovt formbröd tillsammans med surkål, dijonsenap, ogorki (pålsk inlagd gurka) och syrad rödlök.

NJUT!

Theofils pastrami