2017-06-30

Ny ägare och nytt ledarskap för Theofils

Den 30 juni 2017 blev det officiellt att beslagsleverantören Theofils får ny ägare. Efter över 20 år inom Herencokoncernen tas ägandeskapet helt över av JE Group AB som tidigare varit delägare. I samband med ägarbytet sker även en VD-förändring där ledarskapet nu tas över av Thomas Nilsson som också blir delägare.

I över 95 år har Theofils varit en ledande leverantör inom beslagsbranschen i Sverige och mycket har hänt under åren. Företaget startades 1922 av Theofil Carlsson, köptes sedan av Gustav Carlsson varefter Gustavs söner, Björn och Ulf, ägde bolaget fram tills 1995. Sedan dess har Theofils varit en del av Vättern Industrier AB som i sin tur ingår i Herencokoncernen. 2016 gick Theofils samman med JE Beslag och bildade Theofils Group och i juni 2017 meddelas nu att delägaren JE Group köpt samtliga aktier i bolaget. JE Group med Jacob Olsson som ägare planerar stora satsningar inom bolaget som bland annat innefattar en flytt.
–  Inom något år kommer vi flytta huvudkontor och lager till nya lokaler på Hedenstorp i Jönköping som vi bygger i egen regi. Detta blir ett steg i att modernisera oss på marknaden och visa för våra kunder att vi utvecklas, säger Jacob Olsson.

Samtidigt i höst inviger Theofils ett nytt kontor och designcenter i Helsingborg för industridelen. Jacobs vision är att företaget ska fortsätta växa vilket då också ställer krav på större lokaler.   

Den som ska leda och driva Theofils framåt blir Thomas Nilsson som med stor spänning ser fram emot att ta över rollen som VD för Theofils. Thomas har under nästan tre år varit styrelseordförande på Theofils och har tidigare jobbat som VD inom flera större bolag.
–  Det känns oerhört spännande att bli VD för ett så anrikt företag som Theofils. Det är ett gammalt företag med mycket kunskap inom väggarna och med en ny ägare får vi en nystart, säger Thomas Nilsson.

I samband med ägarbytet sker även ett officiellt namnbyte. Theofils väljer att renodla namnet till att endast heta Theofils AB istället för som tidigare Theofil Carlsson AB. Det blir ett sätt att utveckla varumärket Theofils och att modernisera bolaget.

Bild: Thomas Nilsson, VD och Jacob Olsson, ägare.