Mirka

Mirka är upphovsmakaren av uttrycket dammfri slipning och har i hög grad bidragit till en väsentligt förbättrad arbetsmiljö. Deras maskiner som tillverkas i Finland kännetecknas av högklassiga slipprodukter för speciella behov. De riktar sig till slipning inom bilskadereparationer, trä- och möbelindustrin samt måleribranschen.

Hos Theofils är Mirka en viktig leverantör av slipmaskiner för träindustrin. Vid slipning påverkas slutresultatet av många olika faktorer. Valet av slipmaterial spelar till exempel en viktig roll. Genom att välja rätt slipmaterial och hantera det korrekt kan du försäkra dig om bästa möjliga slipresultat samt längsta möjliga livslängd på slipmaterialet. Använd Mirkas unika sliplösningar för grov träslipning, slipning av obehandlat trä, mellanslipning av målade och lackerade ytor eller slipning av ytlager före polering.

Mirka var först med att ta fram det unika slipnätet Abranet. De tusentals hålen ger ett suveränt dammutsug och eftersom dammet hela tiden sugs ut blir slipningen i det närmaste dammfri. En av Mirkas populäraste slipmaskiner är Deros 650CV med låg vikt och höjd. Till slipmaskiner rekommenderas dammsugaren 1230 som är en kraftfull dammsugare med effektiv motor och rejäl turbin som skapar ett bra luftflöde.

image description

Sliprondell Abranet

Abranet sliprondell har ett unikt slipnät som ger en dammfri slipning och minimal risk för ”pillerbildning” eller igensättning.
image description

Dammsugare 1230 L PC

Mirka 1230 är en kraftfull dammsugare med effektiv motor och rejäl turbin som skapar ett bra luftflöde.
image description

Mirka Elslipmaskin Deros 650CV 125/150mm

Elslipmaskin Deros 650CV är en slipmaskin med halva höjden och halva vikten jämfört med Mirkas tidigare elmaskiner.