2015-06-04

Reparera skadat parkettgolv
- Så här gör du!

Har du fått en repa i golvet men inte vill lägga flera tusen kronor på ett golvbyte? Theofils säljer flera smarta produkter som reparerar skadade ytor och som gör att golvet blir som nytt igen. Självklart går det att laga andra ytor där skador uppstått, som på t.ex trappor och möbler.

Hur mycket man än försöker så går det aldrig undvika repor och skador på träytor, förr eller senare finns de där. Som tur är finns det enkla medel som reparerar skadan.

För golv och andra ytor som utsätts för hårt slitage används hårdvax. Vaxet används i inomhusmiljö på fanér, folie, massivt trä, plast och melamin och appliceras genom att smälta ner det i sprickan/skadan. Därefter skrapas överflödet bort med spackelspaden. Hårdvaxet finns i flera färger och färgerna kan även blandas med varandra i smältprocessen för att matcha ytan som ska lagas. För bästa resultat, avsluta alltid med klarlackspray eller klarlackpenna, detta skyddar ytan ytterligare mot smuts och missfärgning. Vi vill gärna tipsa om vårt Golvlagningskit där de allra viktigaste delar ingår.

Se vår instruktionsfilm nedan där vi demonstrerar hur du lagar ditt parkettgolv med hårdvax. 

 

En annan typ av lagningsvax är mjukvax som kan användas på ytor som inte utsätts för hårt slitage. Mjukvaxet trycks ut med spackelspaden och behöver inte smältas. Produkten passar perfekt för mindre repor, tryckmärken, hål och sprickor på plana ytor. Förutom vax finns även färgstift och strukturpenslar för att få till den rätta ådringen i träet.

» Se hela vårt sortiment av lagningsvax och tillbehör här.