2020-05-25

Hawa Concepta erbjuder smarta lösningar för hem, kök och offentlig miljö

Compact living är ett begrepp som på senare år har blivit ett popord i Sverige. Och det är inte för inte som ordet är mer vanligt förekommande. Mindre boytor, dyra kvadratmeterpriser och en tuff bostadsmarknad ställer krav på kreativa lösningar för att maximera de kvadratmeter av boyta som finns att tillgå.

Kök
Köket har under lång tid etablerats som hemmets sociala mötesplats, det ställer i sin tur krav på designen. Trenderna går mot en öppen layout av köket som ger en naturlig övergång mellan vardagsrum och kök och det accentuerar ytterligare kökets ställning som mötesplats i hemmet. För att köket ska kunna bli en hemtrevlig plats att vistas på vill vi komma ifrån mixen av vitvaror, köksmaskiner, porslin och matvaror som lätt blir en salig röra i köket. I och med detta blir även kökets inredning som skåp och bänkar mer lika vardagsrumsmöblerna till utseendet. Att kunna gömma undan, eller integrera vitvaror och förvaring med hjälp av skjutdörrsbeslaget pivot pocket door ger på ett snyggt sätt köket ett hemtrevligt utseende utan att den nödvändiga funktionaliteten i ett kök går förlorad. Vitvaror och skafferi finns alltjämt där, men kan på ett snyggt sätt gömmas undan efter att matlagningen är klar.

Nu kan vi se dessa trender bli allt vanligare även på den svenska och nordiska marknaden. Se exempel från Kvänum och Ballingslövgruppen. Mörka trätoner i valnöt och ek blandat med andra naturmaterial som sten och den råa industriella känslan som metaller ger är den hetaste trenden på kökshimlen just nu. Och visst påminner det alltmer om vardagsrummets möbler med höga krav på design och material.

Hemmamiljö
Garderober kan snyggt byggas in i väggen med hjälp av Concepta, Hawas pivot pocket door-lösning. Stora familjer innebär stora samlingar av kläder, skor, väskor, leksaker, idrottsutrustning och allt möjligt. Med en skjutdörr kan all röra döljas för blotta ögat. Inte minst är Concepta perfekt i det kompakta hemmet där kontor, hall, vardagsrum och kök ska rymmas på några kvadratmeter, att då kunna bygga in utvalda delar skapar illusionen av att rummet är större än vad det faktiskt är. Det ger en lugn och harmonisk känsla, samtidigt som allt du behöver i ett hem finns där, gömt bakom skjutdörrarna.

Hawa Concepta
Kök från Kvänum och Ballingslövsgruppen där Concepta på ett snyggt sätt döljer vitvaror och förvaring.

Offentlig miljö
Conceptafamiljen är ett fantastiskt alternativ för att gömma undan kablar, sladdar, ventiler och teknik från ett konferensrum. Eller varför inte stänga inne pentrykök och klädhängare på kontoret bakom en skjutdörr för att bibehålla det stilrena, professionella utseendet.

Planeringsverktyg
Skjutdörrsbeslag kan upplevas som komplexa produkter att installera och beställa, då är det tacksamt att använda Hawas smarta planeringsverktyg. I verktyget utgår du från vilken typ av beslag det är du behöver och kan sedan fylla i material, höjd-, längd- och breddmått med mera, för att ta reda på vilken produkt du behöver. Hämta sedan komplett artikellista och unika ritningar och borrmallar för installation. Enklare än så blir det inte!

https://planningconcepta.hawa.com/

Concepta 25/30/40/50
Med Concepta öppnas dörrarna i 90°, roteras och skjuts in i en försänkning vid skåpets eller väggens insida. På så sätt tar inte skjutdörrarna någon extra plats och utrymmet nyttjas maximalt. Man får genom denna lösning alltid 100% öppningsyta. Briljant lösning för till exempel köket där man vill gömma undan vitvaror och köksmaskiner. Concepta finns för maxvikt upptill 50 kg, maxvikten anges i produktnamnet (25/30/40/50) och dörrarna kan vara mellan 300-900 mm breda och 1250-2850 mm höga beroende på modell. Dörrtjocklek mellan 19 och 50 mm.

Concepta 25/30 - köp produkten här»

Concepta 40/50 - köp produkten här»

Folding Concepta 25
Folding Concepta 25 är en skjutdörrslösning för pocketdörrar med vikdörrsfunktion. Vik undan dörrarna med den smarta saxkonstruktionen, som gör att dörrarna viks ihop och skjuts in bredvid skåpet. Utrymmet bredvid skåpet behöver endast vara 110 mm brett för att rymma de hopvikta dörrarna. En perfekt lösning i trånga utrymmen och i rum med öppen planlösning där du vill kombinera flera funktioner såsom vardagsrum, sovrum och kök. För trädörrar med tjocklek 19-28 mm och maxvikt 25 kg per dörr. Dörrarna kan vara 300-700mm breda och 1250-2600mm höga.

Folding Concepta - köp produkten här»