2019-01-03

Dammfritt arbete på fältet & fler nyheter från Festool

Januarinyheterna från Festool bjuder på nya och förbättrade dammsugare som är kompakta nog för att ta med ut på fältet men med full funktionalitet för dammfritt arbete. Dessutom ett helt nytt sticksågbladssortiment och utvecklade sågar för semistationärt arbete.

CTL MINI/MIDI & CTM MIDI
Kompakta dammsugare som är perfekta för arbete på fältet med nya smarta detaljer, inte minst Bluetooth-teknologi för enkelt start och stopp via batteri eller fjärrkontroll. Oavbrutet arbete med enkelt byte av huvudfiltret och manuell rengöring som gör att man kan arbeta rent tills filtersäcken är helt full. Det kompakta formatet och robusta chassit med plan yta tillåter påkoppling av alla Festool-SYSTAINRAR med SYS-Dock. CTM MIDI I är den första montagedammsugaren som är godkänd för dammklass M.

touchstyrning

Nya BT-batterier
Nu finns även batterierna 3,1 CI och 3,1 Ergo-I med Bluetooth-funktion. Batterierna passar till bland annat slipmaskinerna som nu även levereras med BT-batteri. När Bluetooth-slipmaskinen är kopplad till dammsugaren startar den automatiskt och arbetet blir dammfritt och hälsovänligt. Ladda batteriet med tillhörande laddare för ett komplett system och optimal effektivitet och ergonomi.

Semistationär sågning
Såga med SYMMETRIC SYM 70, KAPEX KS 88/120, eller PRECISIO CS 50/70 som nu är uppdaterade med CLEANTEC anslutningsadapter för ännu bättre användarvänlighet. Sågarna har flera smarta tillbehör som till exempel tillbehörsfack, bordsbreddare, vinkelstöd och höjningsfötter.

Nytt sticksågbladssortiment
Förenklat sortiment som fokuserar på de mest väsentliga användningsområdena som trä, plast, metall eller byggnadsmaterial. Alla bladen är numer färgkodade så de är enkla att hitta samtidigt som sågbladen har förbättrad prestanda för bästa möjliga avverkning.