2019-05-21

Fördjupat samarbete med RAMPA

Hans Brügmann GmbH bildades 1907 och har i över 100 år försett sina kunder med beslag för sammanfogning – och alltid med högsta kvalitet i åtanke. Brügmann är också grundare av varumärket RAMPA och därmed också skapare av originalet av RAMPA-muffen.

Med rätt stabilitet och belastningsförmåga över lång tid är rampamuffen det självklara valet för att sammanfoga material. Verksamheten fick sitt startskott inom trätillverkningsindustrin när grundaren Hans Herrmann Brügmann sökte efter en lösning som var permanent spänstig, men fortfarande gick att plocka loss och återanvända. Han arbetade som snickare och behövde något som förlängde skruvens liv. Redan 1910 registrerades det första patentet, och än i dag används RAMPA-muffen inom tillverkningsindustri för möbler, kök, trappor, fönster och inredning i stort. Efter åratal av utveckling har RAMPA produkter för såväl metall- som plastmaterial.

På Theofils fördjupar vi nu samarbetet med Brügmann och RAMPA och gör en relansering av sortimentet med rampamuffar. Vi erjbuder ett standardsortiment med ett antal olika produkter för sammanfogning av trä, metall och plast. Men tack vare det fördjupade samarbetet har vi numer även tillgång till hela RAMPA:s sortiment vid projekt, vilket vi är mycket glada över att kunna erbjuda.

Rampamuff SKD30 finns nu i flera nya mått»