Hawa Concepta erbjuder smarta lösningar för hem, kök och offentlig miljö

Compact living är ett begrepp som på senare år har blivit ett popord i Sverige. Och det är inte för inte som ordet är mer vanligt förekommande. Mindre boytor, dyra kvadratmeterpriser och en tuff bostadsmarknad ställer krav på kreativa lösningar för att maximera de kvadratmeter av boyta som finns att tillgå.

Hawa Concepta

Concepta i köket

Köket har under lång tid etablerats som hemmets sociala mötesplats, det ställer i sin tur krav på designen. Trenderna går mot en öppen layout av köket som ger en naturlig övergång mellan vardagsrum och kök och det accentuerar ytterligare kökets ställning som mötesplats i hemmet. Att kunna gömma undan, eller integrera vitvaror och förvaring med hjälp av skjutdörrsbeslaget pivot pocket door ger på ett snyggt sätt köket ett hemtrevligt utseende utan att den nödvändiga funktionaliteten i ett kök går förlorad. Vitvaror och skafferi finns alltjämt där, men kan på ett snyggt sätt gömmas undan efter att matlagningen är klar.

Hawa Concepta

Planeringsverktyg

Skjutdörrsbeslag kan upplevas som komplexa produkter att installera och beställa, då är det tacksamt att använda Hawas smarta planeringsverktyg. I verktyget utgår du från vilken typ av beslag det är du behöver och kan sedan fylla i material, höjd-, längd- och breddmått med mera, för att ta reda på vilken produkt du behöver. Hämta sedan komplett artikellista och unika ritningar och borrmallar för installation. Enklare än så blir det inte!

Besök planeringsverktyget här!

Hawa Concepta

HAWA Folding Concepta 25

Folding Concepta 25 är en skjutdörrslösning för pocketdörrar med vikdörrsfunktion. Vik undan dörrarna med den smarta saxkonstruktionen, som gör att dörrarna viks ihop och skjuts in bredvid skåpet. Utrymmet bredvid skåpet behöver endast vara 110 mm brett för att rymma de hopvikta dörrarna. En perfekt lösning i trånga utrymmen och i rum med öppen planlösning där du vill kombinera flera funktioner såsom vardagsrum, sovrum och kök. För trädörrar med tjocklek 19-28 mm och maxvikt 25 kg per dörr. Dörrarna kan vara 300-700mm breda och 1250-2600mm höga.

Läs mer
Skjutdörrsbeslag HAWA Concepta 40/50

Hawa Concepta 25/30/40/50

Med Concepta öppnas dörrarna i 90°, roteras och skjuts in i en försänkning vid skåpets eller väggens insida. På så sätt tar inte skjutdörrarna någon extra plats och utrymmet nyttjas maximalt. Man får genom denna lösning alltid 100% öppningsyta. Briljant lösning för till exempel köket där man vill gömma undan vitvaror och köksmaskiner. Concepta finns för maxvikt upptill 50 kg, maxvikten anges i produktnamnet (25/30/40/50) och dörrarna kan vara mellan 300-900 mm breda och 1250-2850 mm höga beroende på modell. Dörrtjocklek mellan 19 och 50 mm.

Läs mer